• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Δραστηριότητες Μαθητών
PDF Εκτύπωση E-mail

Ακούγεται η "Σονατίνα αρ.3 πάνω σε Δωδεκανησιακούς Λαϊκούς Σκοπούς" από τα  "Έργα για πιάνο" του Γιάννη Κωνσταντινίδη

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι μαθητές μας δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς:

Πέτυχαν μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Η Άνοιξη της Ευρώπης» το 2006. Στη δραστηριότητα «Η πρότασή μου για την Ευρώπη», προτείνοντας τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στις Βρυξέλλες, κέρδισαν τις περισσότερες ψήφους ανάμεσα σε 1100 προτάσεις και η πρότασή τους ψηφίστηκε ως η δημοφιλέστερη.

Συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας (2006, 2007). Το 2007 η μαθήτριά μας, Παναγιώτα Σωφρονιάδου, διακρίθηκε στην 14η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΕΚΝΕ και εκπροσώπησε τη χώρα μας τον Απρίλιο του 2007 στη Βασιλεία τηςΕλβετίας.

Το 2008 επιλέχτηκε το σχολείο μας να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα, καταλαμβάνοντας μία από τις τέσσερις τιμητικές θέσεις των βουλευτών Επικρατείας από σχολεία που έχουν επιδείξει διακεκριμένη συμμετοχή στα κοινά, με συγκεκριμένες συμμετοχικές δραστηριότητες, όπως ανθρωπιστική δράση, κοινωνική προσφορά, συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις, έκδοση εφημερίδας κ.ά.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε πολιτιστικά προγράμματα (π.χ. Δημιουργία λέσχης φιλαναγνωσίας, 2008), σε περιβαλλοντικά προγράμματα (π.χ. Χρήση παλαιών συσκευών και υλικών καθημερινής χρήσης για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, 2008) και σε ευρωπαϊκά προγράμματα (Άνοιξη της Ευρώπης).

Εκδίδουν την εφημερίδα «Μετά ... μουσικής», εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους για επίκαιρα θέματα. Το 2006 η εφημερίδα τους συνοδευόταν από ένα CD με αποσπάσματα από μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου.

Διακρίνονται κάθε χρόνο στις πρώτες θέσεις των Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων ατομικά ή σε σύνολα.

Η χορωδία του σχολείου μας πετυχαίνει υψηλές διακρίσεις (π.χ. 1ο Βραβείο στους

12ους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2006, συμμετοχή στο 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 2007, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων Δημήτρια 2007, 1ο Βραβείο στους Περιφερειακούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, 2008).

Παρουσιάζουν στο κοινό του νομού Δράμας σημαντικά έργα με τα μουσικά σύνολα του σχολείου (π.χ. Ο Πέτρος και ο λύκος του Prokofiev, 29-04-2007).

Οργανώνουν μουσικά αφιερώματα και τα παρουσιάζουν στο κοινό της Δράμας (π.χ. αφιέρωμα στο Μότσαρτ το 2006 για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του). Επίσης, συμμετέχουν κάθε χρόνο ως εθελοντές σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του νομού παίζοντας μουσική (Ονειρούπολη Δήμου Δράμας Χριστούγεννα 2006, 2007, Αποκριές Χωριστής 2006, 2007 κ.α.), προβάλλοντας κυρίως τη μουσική παράδοση της περιοχής μας.

Λαμβάνουν μέρος σε ιστορικά αφιερώματα (π.χ. 52η επέτειος από την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ, 22-04-2007, παρουσία του τ. υπουργού της Κύπρου κ. Πασιαρδή και του συνθέτη Μάριου Τόκα).

Συνεργάζονται με μουσεία της Αθήνας, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά προγράμματα (π.χ. συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, 2006, για την ιστορία της Γραφής).

Διεξάγουν έρευνες στους μαθητές του σχολείου για θέματα που τους ενδιαφέρουν (π.χ. για την τηλεόραση, 2007, για τις επαγγελματικές τους ανησυχίες, 2006).

Τον Απρίλιο του 2007 οργανώνουν ένα αφιέρωμα για το πρόβλημα της πείνας των παιδιών του Τρίτου Κόσμου.

Συμμετέχουν σε ημερίδες για επίκαιρα κοινωνικά προβλήματα (π.χ. κυκλοφοριακή αγωγή και πρόληψη ατυχημάτων, 2007).

Οργανώνουν θεατρικές παραστάσεις. Το Μάιο του 2008 παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και τους μαθητές των σχολείων της πόλης τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σι Σου Ντο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Επίσης, παρουσίασαν το έργο του Όσκαρ Γουάιλντ «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκηπας» σε διασκευή. Όλο το έργο παρουσιάστηκε στην Αγγλική γλώσσα.


 


Main Menu

ESafety

Δωρεά Μουσικών Οργάνων

Stavros_Niarchos_Foundation2

Εισαγωγή στην Α Γυμνασίου

A_Gymnasioy